Za tradicí chovu ryb na Třeboňsku
Třeboňsko je od nepaměti proslulé chovem ryb. Navštivte sádky největšího producenta sladkovodních ryb v Evropě, kde se dozvíte vše o zdejší tradici rybářství a rybníkářství. Zažijte tradice všemi smysly a potěšte své chuťové pohárky ochutnávkou rybích specialit z místních rybníků.
Historie rybníkářství zde sahá až do 15. století, největší rozmach však přišel v 16. století a je spjat se jmény stavitelů Mikuláše Rutharda z Malešova, Štěpánka Netolického a Jakuba Krčína. Vydejte se na prohlídku sádek Rybářství Třeboň, kde se dozvíte víc o tomto tradičním řemesle a chovu ryb na Třeboňsku.
Co by to bylo za návštěvu Třeboně bez ochutnávky ryb. Rybí speciality si lze vychutnat na mnoha místech Třeboňska. V Třeboni jsou to například restaurace Šupina a Šupinka (originální kapří hranolky), lázeňské restaurace Adéla a Harmonie či restaurace Zdejší kuchyně v Hotelu Zlatá hvězda. V Domě Štěpánka Netolického můžete navštívit interaktivní expozicí věnovanou rybníkářství a především osobnosti a dílu Štěpánka Netolického. Dům je rovněž jedinečnou ukázkou zachovalé renesanční architektury.
Informace
Kdy? jaro – podzim
Kde? Třeboň
Doba trvání: cca 2 hodiny
Kapacita: 15 – 20 osob, případně rozdělení do více skupin
Jazyk: čeština, případně lze zajistit překladatele do angličtiny, němčiny
Kontakty:
Turistická oblast: Třeboňsko
Palackého náměstí 46/2,
379 01 Třeboň
Tel.: +420 601 089 475
Email: info@regiontrebonsko.cz
www.regiontrebonsko.cz